Kamis, 09 Januari 2014

Tatarucingan Bahasa Sunda

Tatarucingan atau dalam bahasa indonesia di sebut Tebak-tebakan, Orang Sunda mungkin udah pada tahu apa itu Tatarucingan, tatarucingan di setiap pelosok atau desa-desa ada yang namanya tatrucingan di senangi semua golongan baik itu orang tua, remaja, atau anak-anak, supaya tidak penasaran yuk cekidot



Monyet turun naon heula?
         Jawaban : Naek heula

Diajak Dahar Kalah naek?
        Jawaban : Tukang gali sumur

Naon bedana daun sampeu rejeung onta ?
        Jawaban : Ari daun sampeumah di urab, ari onta mah di arab.

Bahasa inggrisna budak cerik ?
         Jawaban : I is you  

Bahasa arabna jangot ?
         Jawaban : Balagadona

Perbedaan Allah, Motor, Monyet ?
         Jawaban : Ari Allah mah kawasa, ari motor mah kawasaki, ari monyetmah kawasia.

Di tengah pasar aya naon?
         Jawaban : aya huruf S

Luhureun I mah aya naon?
         Jawaban : Luhureun I mah aya titik

Bahasa arab na kopeah ?
         Jawaban : Wadah hulu

Bumbu dapur anu sahuruf naon ?
         Jawaban : U yah

Sato Naon anu sahuruf  ?
        Jawaban : I kan

Di paraban kalah beugang ?
        Jawaban : Batu asahan

Naon bedana nyolok jeung noel ?
         Jawaban : Ari nyolok mah kieu ( bari nyolok irung ), ari noel mah kieu ( bari noel ku urut nyolok liang irung )    :)

Naon bedana sawah, bensin , kamarang ?
         Jawaban : Ari sawahmah sakotak, ari bensin mah 2 tax, ari kamarang mah ngeong-ngeong jetak ( bari neke ).

Perdana mentri jepang anu lahirna di jayapura ?
        Jawaban : Kurasa takada

Lamun ker mentas dina sasak, terus di tengah-tengah mangih bangke anu ges bau, muntangna kana naon ?
        Jawaban : muntangna kana irung, da bau bangke.

Boga hui 3 di kali 2 jadi sabaraha ?
        Jawaban : sesana 1 da ges dikali 2

Lamun shalat menang naon ?
        Jawaban : Menang wudhu

Lima kali sabaraha anu eusina 17 ?
        Jawaban : lima kali solat

sisi-sisna daging na, terus tengah-tengah na aya kacangan naon ngarana? mimitina huruf na teh M tungtung na K .
        Jawaban : Martabak

Aya buluan, aya enogan, dimana lamun arek di pake sok heuras, mimitina K tungtungna L naon ngarana ?
         Jawaban : Keuteupel

Anu bongkok sarena kumaha ?
         Jawaban : peureum

Kasur naon anu nyeuri ?
          Jawaban : Kasura

Aki-aki ragrag sila ?
         Jawaban : Tai munding

Di toel hipu, di takol ngabelentrang ?
          Jawaban : Tai kotok napeul dina tihang listrik

Sato naon anu pangleutikna ?
           Jawaban : Cacing, sabab sireum cacingan, tongo cacingan jadi nu pang leutikna cacing

Sato naon anu panonna dina suku, irung na dina suku, lengen na dina suku sagalana dina suku ?
           Jawaban : sireum katincak

Pang nyeubutkeun lima macam ngaran buah-buahan tapi kudu sakali kecap ?
           Jawaban : Rujak

Di asupkeun kalah kaluar ?
           Jawaban : Kancing

Asup tina beuteung, kaluar tina tongong ?
           Jawaban : Tai sugu

Gunung di tugar, bendera berkibar ?
           Jawaban : nu keur ngakeul

Nu di akod maju, ari anu ngakod na cicing ?
            Jawaban : pancuran